Droomvakantie voor bewoners van De Luwte

Een opgewonden groep van zo’n veertig  mensen vertrok afgelopen maandagochtend op vakantie. Dat klinkt weinig bijzonder in deze tijd van het jaar, maar niets is minder waar. De groep die enthousiast uitgezwaaid werd bestaat namelijk uit maar liefst twintig bewoners van verpleeghuis De Luwte in de Amstelveense wijk Keizer Karelpark, en medewerkers en vrijwilligers. De vakantie in Drenthe is voor de bewoners de eerste in lange tijd. “Al 20 jaar ben ik niet op vakantie geweest,” vertelt een van de vakantiegangers. “Het is een droom dat het weer kan!”

“Twee jaar geleden hebben we voor het eerst een vakantieweek georganiseerd,” legt Natasja Wakker van De Luwte uit. “Deze mensen hebben veel zorg nodig dus een uitje is niet vanzelfsprekend. Integendeel. We wilden dit graag mogelijk maken voor de bewoners. Voor henzelf en voor familie is het fijn dat zorgmedewerkers die ze kennen meegaan.”

Zonnehuisgroep Amstelland, waar De Luwte onderdeel van uitmaakt, is voortdurend op zoek naar manieren om de levenskwaliteit van cliënten te bevorderen door een stapje extra te zetten. Zo gaat er bijvoorbeeld een kok mee van het verpleeghuis. Onmisbaar zijn ook de vrijwilligers om de bewoners een topweek te bezorgen met onder meer leuke uitstapjes in de omgeving, een barbecue en een bonte avond

Zorgmedewerkers en bewoners leren elkaar nog beter kennen. Een week weg met elkaar levert meer op dan alleen een week plezier zo bleek de vorige keren. “Bij een eerdere vakantieweek begon een bewoner weer te praten. Dat had ze een hele lange tijd niet gedaan.”

Naasten kunnen de vakantiepret deze week op de voet volgen via de Facebook-pagina van De Luwte.