Gemeenteraad stemt in met visie Stadshart 2025

De gemeenteraad van Amstelveen heeft op 21 juni ingestemd met de ruimtelijke visie Stadshart 2025. In de visie worden voorstellen gedaan om het Stadshart te verlevendigen zoals bijvoorbeeld een bioscoop.

Tijdens de bespreking van de visie in de raadsvergadering gaf de raad aan te hechten aan een divers winkelaanbod. Zij wil daarbij ruimte geven aan de lokale middenstand. Naast winkels en horeca moet er in het Stadshart prettig gewoond kunnen worden. Dit draagt bij aan de levendigheid van het gebied. Ook de goedlopende markt verdient een plaats in het Stadshart. Deze zal van het stadsplein worden verplaatst naar de Rembrandtweg. Bij de indeling van de markt op de nieuwe plek zullen de marktkoopmannen actief worden betrokken? Voor de SP was het verdwijnen van de markt van het stadsplein onbespreekbaar. Deze partij stemde dan ook als enige tegen de visie.

Meer informatie over de visie is  te vinden op de site van de gemeente Amstelveen.

Foto: gemeente Amstelveen