Health & Food: Is water saai?

Toen mijn kinderen nog heel erg klein waren (nu 8 en 10, dus héél erg groot) kregen ze van ons altijd al gewoon heel simpel water in van die hele handige drinkbekers. Nooit hebben wij deze gevuld met limonade, want waarom zou je een kind al die zoetigheid leren drinken?

Dit is helaas niet de mening van iedereen. Vaak kregen wij de opmerking dat het zo ZIELIG was voor onze kinderen dat ze nooit een glaasje limonade kregen, maar steeds opnieuw dat saaie water!

Vanaf dat ze een jaar of vier zijn mogen ze af en toe een glaasje limonade, maar het is nooit een gewoonte geworden. Als ze dorst hebben, pakken ze gewoon water. Ze hebben zelf gelukkig ook wel door dat water echt een dorstlesser is.

Nu is het nog de beurt aan al die volwassenen om dit te gaan begrijpen, zodat ze hun kinderen niet blijven volstoppen met suiker. Behalve dat dit een slechte gewoonte is waar ze dik van kunnen worden en waar ze dan op latere leeftijd weer van af moeten zien te komen, is het ook nog eens heel erg slecht voor je tanden.

Het is heus niet zielig om je kinderen water mee naar school te geven! Het is pas zielig als ze verslaafd raken aan suiker en daar vervolgens hun hele leven last van hebben.

Foto @Poel’s up

[efspanel style=”callout” type=””]
[efspanel-header]
Elly Bouma
[/efspanel-header]
[efspanel-content]

Elly Bouma is geboren en getogen in Amstelveen en groeide op aan de Sportlaan. Tegenwoordig woont zij samen met haar man Bob en twee kinderen in het steeds populairder wordende Oude dorp.

Haar liefde voor eten is groot, vandaar haar keuze om als voedingsdeskundige te gaan werken. Graag geeft zij advies over voeding en deelt graag lekkere recepten om een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Ook geeft zij graag haar mening over wat er allemaal gebeurt op het gebied van voeding.

Volg haar via www.facebook/boumabalance en Instagram@Boumabalance
[/efspanel-content]
[/efspanel]