Hoky Poky en zoon DJ Appelmoes in Openluchttheater Elsrijk

Afgelopen zondag is het nieuwe seizoen in het Openluchttheater Elsrijk van start gaan. Komende zondag wordt er achter de Kruiskerk een familiemiddag gehouden waarbij dansen en plezier centraal staan.  Eerst worden de spieren losgemaakt met Fysiotherapie Amstelveen Jeanne d ‘Arclaan en daarna volgt een een les discodansen door Dansschool Mittelmeijer. De Amstelveense DJ Appelmoes zorgt daarna dat de voetjes van de vloer kunnen. Voorafgaand en tijdens de discoshow wordt het  entertainment voor de kleintjes verzorgd door de Amstelveense topclown Hoky Poky.

Het theater is open om 14:30 uur. De aanvang is 15:00 uur en de toegang bedraagt € 5,-. Ook bij slecht weer gaat het door. Dan wordt uitgeweken naar binnen.

Hoky Poky, de clown is wereldberoemd in Amstelveen en dat al vijftig jaar. Als kleine jonge organiseerde hij al zijn kindercircussen in de wijk Patrimonium waar hij de goochelaar was. Toen vanuit de winkeliersvereniging Doka het verzoek kwam voor entertainment tijdens een dagtocht werd Hoky Poky geboren. Al vele generaties vermaakt hij jong en oud met zijn fratsen en goocheltoeren. Tijdens zijn carrière werd Wilhelmis zelfs een keer gekroond tot beste kindergoochelaar van Nederland. Zijn wens om een keer optreden in het openluchttheater in zijn eigen Amstelveen komt zondagmiddag uit

Hoky Poky heeft zijn artiestengenen doorgeven aan zoon Ernst Jan Wilhelmis. Al snel besefte Ernst Jan dat hij niet vingervlug genoeg was om zijn vader op te volgen in de goochelkunst. Wel ontdekte hij op vijftienjarige leeftijd dat hij heel behendig was in het draaien van plaatjes. Jarenlang draaide hij met de Paradise Drive In Show op vele feestjes in en om Amstelveen. Eind jaren ’90 werd Ernst Jan gevraagd om zitting te nemen in de initiatiefgroep voor een Amstelveens poppodium. Met de komst van P60 werd een gezamenlijke droom van Amstelveense muziekliefhebbers waarheid. Onder zijn pseudoniem DJ Appelmoes verzorgde Ernst Jan in de beginjaren elke maand het uitverkochte en nog steeds legendarische Hitfeest in P60. Tegenwoordig werkt Wilhelmis bij de RTV Amstelveen als adjunct-hoofdredacteur en draait hij alleen nog plaatjes als hij zin heeft. Zoals zonmiddag in het openluchttheater.