‘I am Not Your Negro’ en ‘Pirates of the Carribbean: Salazar’s Revenge’ in Cinema Amstelveen

De documentaire ‘I am Not Your Negro’ en de avonturenfilm ‘Pirates of the Carribbean: Salazar’s Revenge’ zijn vanaf donderdag 8 juni in Cinema Amstelveen te zien.

De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk – via de levens en gewelddadige dood van Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. – waar Amerika voor staat. Met: Izabela Kuna, Grzegorz MaÅ‚ecki, Jakub GierszaÅ‚, PaweÅ‚ DomagaÅ‚a, Marek Bukowski, Jacek Beler e.a. Het Parool gaf de film vijf sterren.

In de vijfde Pirates of the Carribbean-film ‘Salazar’s Revenge’ (2D) krijgt Jack Sparrow te maken met zijn aartsvijand kapitein Salazar (Javier Bardem). Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil’s Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon.

Meer informatie: www.cinemaamstelveen.nl.