IJzersterk deelnemersveld tennistoernooi Amstelveen Future

Over anderhalve week begint het hoofdtoernooi van de vijfde editie van de Amstelveen Future op Sportpark De Kegel. De organisatie heeft weer voor een bijzonder sterk deelnemersveld gezorgd.

De plaatsingslijst van het mannentoernooi wordt aangevoerd door Marko Tepavac. De Serviër is de nummer 376 van de wereld. Nederlander Niels Lootsma, de mondiale nummer 435, is als tweede toegelaten en Igor Sijsling (ATP-458) als derde. Dat heeft de definitieve deelnemerslijst uitgewezen.

De 23-jarige Tepavac schreef begin vorig jaar vier futuretoernooien in Egypte en een challenger in Oezbekistan op zijn naam. Dat bracht hem tot nummer 174 op de wereldranglijst, waardoor hij mee mocht doen aan de kwalificatietoernooien van de grandslams. Hij wist zich niet te kwalificeren.

In totaal doen er tien Nederlanders mee aan het hoofdtoernooi, onder wie Thiemo de Bakker en Boy Westerhof. Beiden werden afgelopen jaar geplaagd door blessureleed en waren in het verleden respectievelijk de nummer 40 en 201 van de wereld.

Opvallende namen in het hoofdtoernooi zijn verder Ricardo Hocevar en Eduardo Dischinger, beiden afkomstig uit Brazilië. De 32-jarige Hocevar was in 2009 de nummer 149 van de wereld en is afgezakt naar plek 592.

Bij de vrouwen is de Zwitserse Rebeka Masarova de topseed. De 17-jarige Masarova, de voormalig nummer 2 bij de jeugd, schreef vorig jaar op 16-jarige leeftijd al het juniorentoernooi van Roland Garros op haar naam. Ze wordt door kenners gezien als een grote belofte voor de toekomst en misschien wel de opvolgster van Martina Hingis.

De vrouwen zijn afkomstig uit tien verschillende landen; van Australië tot aan de Verenigde Staten. Nederlandse speelsters zijn niet rechtstreeks toegelaten, maar een aantal zal een wildcard ontvangen.

Foto: de Zwitserse Rebeka Masarova.