Inschrijven voor bijzonder Bosgolftoernooi kan tot 1 juli

Golfen in het Amsterdams Bos? Dat is mogelijk op 4 juli. Het bos is dan omgetoverd in een heuse 18 holes golfbaan met meteen al een afslag bovenop de Hazenheuvel. Het is alweer zevende keer dat  het Amsterdamse Bos Golftoernooi plaatsvindt. Ook Amstelveense golfers kunnen meedoen. Opgeven kan nog tot en met aanstaande zaterdag 1 juli op www.amsterdamsebosgolf.nl

Met de deelname aan dit unieke sportevenement steunen de Amstelveens golfers een goed doel: de Nederlandse Hersenbank. Die verricht met de opbrengst van het toernooi een speciaal onderzoek naar de verschillen tussen een medische diagnose bij leven en het beeld dat de hersenen na overlijden tonen. Met name bij de ziekte van Parkinson en dementie lijkt daar het nodige licht tussen te zitten en dat moet in kaart worden gebracht.

De organisatie ligt ook deze keer in handen van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn in samenwerking met het Amsterdamse Bos. Deze serviceclub verzorgt al jaren rondritten door het bos voor senioren die slecht ter been zijn. Daartoe zijn twee ‘Bosmobielen’ aangeschaft.

Het Amsterdamse Bos Golftoernooi ‘verwent’ zijn deelnemers onderweg met smakelijke verrassingen bij een aantal holes. En met onder meer een culinair zesgangen diner, een veiling van prachtige aanbiedingen en een clinic voor mensen die ook wel eens een slag willen slaan. Na afloop wordt een cheque aangeboden aan de stichting De Nederlandse Hersenbank.