Kinderbeestfeest: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant’

Vrijdag 9 juni is de dag die veel zieke en gehandicapte kinderen hebben aangekruist. Dan is het KinderBeestFeest, het jaarlijks besloten feest in Artis. Onder begeleiding van politiemotoren gaan 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, reddingsbrigade en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar de dierentuin te brengen voor een onvergetelijke avond. Sommige kinderen worden zelfs per boot vervoerd. Mensen die vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen zien rijden, hoeven dus niet te schrikken. Het is niet nodig om alarmnummers te bellen. Het motto van het KinderBeestFeest is: “Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant”.

Het KinderBeestFeest wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd door de gelijknamige stichting. Ruim 1.250 kinderen krijgen hiervoor een uitnodiging. Ze mogen hun ouders/ verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. Naar verwachting komen in totaal ruim 5.000 gasten. De kinderen zijn uitgenodigd door ruim 42 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies NoordHolland en Flevoland.

Alle vrijwilligers die meehelpen aan deze feestavond, doen dit belangeloos en in hun vrije tijd. In totaal zijn zo’n 1500 vrijwilligers in touw om de kinderen en hun gezin een fantastisch leuke avond te bezorgen. Het KinderBeestFeest is van 16.00 tot 23.00 uur. De dierentuin zal haar kassa’s om 17.00 uur sluiten voor het reguliere publiek en om 17.30 uur weer opengaan voor de gasten van het KinderBeestFeest.

Omdat het een besloten feest is, is er alleen toegang met een speciaal entreebewijs. Een aantal straten rondom Artis zijn vrijdagavond tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor het verkeer, inclusief fietsers. Dit betreft de Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan afgesloten voor alle verkeer. Bezoekers aan Artis die gebruik maken van het ARTIS-parkeerterrein, kunnen het parkeerterrein wel verlaten. Ook geldt er een parkeerverbod tussen 12.00 en 23.00 uur op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan. Dit parkeerverbod betreft alle parkeerplaatsen aan beide zijden van deze wegen.

Tramlijnen 9 en 14 worden omgeleid tussen 16.00 en 23.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.kinderbeestfeest.nl