Kleine demonstratie dierenactivisten bij Nestlé-kantoor Amstelveen

Een handvol dierenactivisten heeft donderdagochtend een protest gehouden voor het kantoor van Nestlé aan de Stroombaan in Amstelveen. Nestlé is volgens de actievoerders betrokken bij zeer wrede dierproeven op muizen voor botulinetoxine, beter bekend als botox.

Geoffrey Deckers, voorzitter van Een Dier Een Vriend verklaarde eerder op animalstoday.nl: “Het is verschrikkelijk en onaanvaardbaar dat honderdduizenden muizen vergiftigd worden voor de winst van ’s werelds grootste voedselbedrijf. Het publiek wil geen producten waarvoor dierproeven gedaan zijn, vooral niet wanneer het gaat om cosmetica. Dierproeven voor cosmetica zijn verboden in Europa. Botox valt onder geneesmiddelen maar wordt cosmetisch toegepast, waardoor hier feitelijk illegaal dierproeven voor worden gedaan.”

Een medewerker van Nestlé ging in gesprek met de kleine groep demonstranten.