Laatste uur heeft geslagen voor Emergohal

Als het aan het Amstelveense college ligt, zal de Emergohal op termijn tegen de vlakte gaan. De vrijgekomen grond wordt dan herontwikkeld en het geld dat hierdoor vrijkomt zal bijdragen aan een nieuw te realiseren ‘Startbaansporthal’ bij de nieuwbouw van het HWC. Zowel HWC-leerlingen als Amstelveners kunnen van deze nieuwe hal gebruik gaan maken.

Dit blijkt uit de kadernota 2017 die donderdagochtend door het college werd gepresenteerd: “We investeren om de voorzieningen van Amstelveen op het huidige hoge niveau te houden en om mee te gaan met de ontwikkelingen van deze tijd. Zo investeren we in een volledig vernieuwd gebouw voor het Hermann Wesselink College. Dat biedt kansen voor een nieuwe sportvoorziening voor zowel leerlingen als Amstelveners. In de Kadernota stelt het college voor om 6 miljoen euro te reserveren ten behoeve van een vervangende sportvoorziening voor de Emergohal in combinatie met het HWC. De huidige locatie van de Emergohal is daardoor beschikbaar voor herontwikkeling,” aldus het college in een persbericht.