Maaike Veeningen opnieuw lijsttrekker D66 Amstelveen

De leden van D66 Amstelveen hebben Maaike Veeningen (36) tot lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Bij de verkiezingen van 2014 stond zij ook al als eerste op de lijst. Momenteel is Veeningen wethouder in Amstelveen en is onder meer verantwoordelijk voor de dossiers onderwijs, werk en inkomen, deregulering, cultuur, recreatie  en economische zaken.

In de afgelopen drie jaar was Veeningen verantwoordelijk voor projecten die de nodige weerstand bij de bevolking opriepen. Zo stond niet iedereen te juichen bij het kunstwerk Der Bogen dat ruim drie ton kostte en werden er ook vraagtekens geplaatst bij de realisatie van het Poelzwembad waar de gemeente meer dan acht ton voor moest neertellen.

Veeningen zelf kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen jaren. Het persbericht van D66 zegt dat er flink moest worden bezuinigd en dat de economische crisis nog natrilde. “Desondanks hebben we flinke stappen gezet samen met inwoners, ondernemers en het maatschappelijk middenveld,” aldus Veeningen die graag de komende jaren nu Amstelveen er weer beter voor staat, verder wil bouwen aan een duurzame gemeente.

De komende vier jaar wil Veeningen in ieder geval werken aan kansen voor iedereen. “Kansen voor iedereen op de woningmarkt, die door de economische groei onder druk komt te staan. Kansen op werk, ongeacht je leeftijd, opleiding of achternaam. Mogelijkheden voor nieuwkomers om meteen volwaardig mee te draaien in onze maatschappij. En natuurlijk wil ik blijven werken aan kansen voor ieder kind om het beste uit zichzelf te halen in het onderwijs,” aldus Veeningen.

Vanaf 1 juli kunnen overige kandidaat-raadsleden zich aanmelden.