Mannen Myra en dames MHC Amstelveen lopen promotie mis

Na de overtuigende zege in de eerste wedstrijd  van de play-offs op 11 juni tegen Zwolle (4-2), lonkte de overgangsklasse voor de hockeyers van Myra heren 1. In het weekend van 17 en 18 juni moest de kroon op het sterke seizoen worden gezet. Het goede gevoel kon Myra op 17 juni helaas niet helpen om de promotie veilig te stellen. De tegenstander uit Overijssel bleek thuis te sterk en boekte een 4-1 overwinning. De stand in de play-offs werd daarmee gelijkgetrokken en de spanning teruggebracht. Geen nood, de beslissende wedstrijd werd gespeeld op de Amstelveense velden en wat is er beter dan een drukbezochte thuis wedstrijd als apotheose van het seizoen? De twaalfde man had een week eerder immers bewezen de mannen van Myra tot grote hoogte te kunnen stuwen.

Maar zoals het spreekwoord zegt: “Resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst” ook niet in Amstelveen. In een gelijk opgaande strijd trokken de Zwollenaren met 1-2 toch aan het langste eind. Zij verzekerden zich zo van lijfsbehoud in de overgangsklasse. Voor Myra is het mislopen van promotie zuur, maar de ploeg kan met opgeheven hoofd op vakantie na het spelen van dit spectaculaire seizoen.

Ook de dames van MHC Amstelveen gingen, na de 1-1 tegen Rood-Wit, een spannend finaleweekend in. Het gelijkspel bleek helaas het enige wapenfeit, want met 3-0 en 0-1 gingen de uit- en thuiswedstrijd verloren en kon de stap naar de overgangsklasse nog niet worden gemaakt. Het sterke spel van het afgelopen seizoen toont de potentie van de ploeg en lijkt het behalen van een hogere klasse slechts een kwestie van tijd.

Foto: hvmyra.nl