Marechaussee Schiphol dreigt met acties na ‘belabberd’ loonbod

De marechaussee op Schiphol dreigt met stiptheidsacties op de luchthaven als het ministerie van Defensie niet met een beter loonbod komt. Dat hebben de samenwerkende defensievakbonden maandag in een interne nieuwsbrief aan hun leden geschreven, meldt zakenreisnieuws.nl.

“We sluiten geen enkel middel uit dat voor militairen geoorloofd is. Want kennelijk is het nodig dat onze acties echt pijn gaan doen. Daar worden mensen wakker van,” valt er in de nieuwsbrief te lezen.
De cao-onderhandelingen zijn eind mei in een impasse geraakt. De geboden twee procent loonsverhoging werd door de bonden bestempeld als ‘belabberd.

Bij eventuele acties van de marechaussee zullen de wachtrijen voor de paspoortcontrole op Schiphol nog langer worden.

Foto; KaWijKo Media