Negatief zwemadvies zandstrand Ouderkerkerplas

Voor het zandstrand van de Ouderkerkerplas geldt vanaf vrijdag 30 juni een negatief zwemadvies vanwege verminderde waterkwaliteit. De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) heeft dit advies ingesteld.

In het water is een bacteriologische overschrijding geconstateerd. De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord heeft daarom, mede op advies van de waterkwaliteitsbeheerder besloten een negatief zwemadvies in te stellen. Na het zwemmen is een grote kans op maag- en darmklachten. Zwemmen wordt daarom voor iedereen afgeraden.

Geadviseerd wordt om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of er op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

Dagelijks geeft de RUD NHN actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl