Nieuwe expositie op buitenplaats Wester-Amstel

Buitenplaats Wester-Amstel opent binnenkort een nieuwe expositie met het werk van twee kunstenaressen. Simone Huy en Marja van Bezu exposeren er van 23 juni t/m 9 juli

Simone Huy wil verstilde schoonheid in de hectiek van alledag vangen in haar schilderijen. Heldere kleuren, lijnen en vlakken bepalen haar composities. Landschappen maar ook het menselijk figuur zijn haar onderwerpen. Olieverf, paletmes en linnen, meer heeft Huy niet nodig om orde te scheppen op het doek.

Keramiste Marja van Bezu draait of vormt de klei met de hand. De gedraaide vormen bewerkt zij en zo geeft zij de klei verschillende textuur. Haar handgevormde werk is merendeels figuratief en ontstaat naar aanleiding van gebeurtenissen die haar raken, dat kan wereldnieuws zijn of iets uit het dagelijks leven. Herkenning bij de kijker maakt het plezier voor haar compleet.

Buitenplaats Wester-Amstel
Amsteldijk-Noord 55
1183 TE Amstelveen

De expositie is geopend van vrijdag t/m zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur.
Toegang is gratis. Honden worden niet toegelaten.