Met ontregelen tot het randje wil zaterdag 1 Roda’23 promotierace winnen

De zaterdag 1 van Roda’23 blijft in de race voor een promotie naar de derde klasse. De play-offcampagne startte 20 mei tegen de buren uit Ouderkerk. In een levendige doelpuntrijke eerste wedstrijd trokken de wit-groenen de partij met 5-3 naar zich toe. Met de sterke uitgangspositie was het vertrouwen bij de zaterdag-elf uit Bovenkerk groot.

Toch blijft er na de return in Ouderkerk niet veel meer over dan scoreboordjournalistiek. Roda’23 won met 2-0, maar het spel bracht niet de spanning die je van een play-off mag verwachten. Lag het aan het warme weer of waren de spelers collectief uit vorm? Volgens Roda-trainer Grifhorst was het een avond om snel te vergeten. “Roda heeft gewonnen, daar gaat het om. Veel meer moeten we er maar niet over zeggen.”

In de eerste week van juni nemen de gladiatoren van Grifhorst het op tegen een van de topploegen uit de competitie: BFC. De Bussummers hebben het afgelopen seizoen laten zien dominant aan de bal te zijn. Met een aanvallende focus leggen zij graag hun wil op aan de tegenstander. “Daarom gaan we er volle bak op,” meldt Grifhorst enthousiast. De sleutel ligt tijdens de twee finalewedstrijden bij het ontregelen van de tegenstander. Het spel lang en breed houden voorkomt het bekende korte combinatievoetbal van BFC. Roda’23 moet vooral niet bang zijn voor elke bal te gaan.

Grifhorst: “Het moet een wedstrijd op het randje worden: fair, maar fel.” De dubbele dekking zal in de achterhoede dan ook niet worden geschuwd. Grifhorst legt de druk volledig bij BFC: “De prestaties van BFC dit seizoen scheppen hoge verwachtingen. Zij móeten winnen, wij mogen…”

Winst voor Roda’23 kan worden gezien als een prachtige onverwachte bonus, maar voor Grifhorst zelf zal het ‘mogen’ toch een beetje moeten zijn. Afgelopen zaterdag werd bekend dat Peter Grifhorst Wesley Weeber opvolgt als trainer bij de zaterdag 1 van Ouderkerk, inderdaad de ploeg die door toedoen van Roda’23 degradeert uit de derde klasse. Promotie veiligstellen is een mooi afscheidscadeau en kan de Bovenkerkers een vrolijk feest bezorgen.  Grifhorst benadrukt dat hij trots is op de teamprestatie: “Zonder Danny en Pieter Boom in het begeleidingsteam zou de weg naar succes niet zijn ingeslagen, ook zij verdienen alle lof.”

De finale moet feestje worden, zonder druk of enige verwachting, maar voor de fans staat het vast: Voetballen bij Roda betekent Recht op het Doel Af!

Foto: Koos van der Leest