Oostenrijker aangehouden in verband met dodelijk incident brug

Na het dodelijke bootincident dat dinsdag plaatshad bij de brug over de Amstel bij de Amstelzijde is de bestuurder van de boot, een 51-jarige man uit Oostenrijk, aangehouden op verdenking van dood door schuld.

Omstreeks 17.00 uur voer de boot op de Amstel in de richting van Uithoorn, komende uit de richting van Amsterdam. Toen de boot onder de brug bij Ouderkerk door wilde gaan, ontstond er een botsing met de brug. Door deze botsing raakte een man in eerste instantie zwaargewond. Omstanders en toegesnelde politieagenten proberen hem te reanimeren, maar tevergeefs. Het slachtoffer is een 67-jarige man uit Oostenrijk. RTVA hoorde ter plaatse van diverse getuigen dat het een vrouw betrof. Vandaar dat wij in eerdere berichtgeving spraken van een vrouw.

De Oostenrijkers voeren op een huurboot van bijna dertien meter lang en vier meter breed. Voor deze boot is geen vaarbewijs benodigd. Het is niet bekend of de bestuurder wel in het bezit was van een dergelijk document.

De exacte toedracht van het ongeval wordt verder onderzocht.