Nieuwe internationale school Amstelveen zorgt voor prijsopdrijving koopwoningen

De Indiase scholengemeenschap  Amity heeft donderdag 22 juni aangekondigd een basisschool te openen in Amstelveen. Amity International School Amsterdam zal na de zomervakantie haar deuren openen in het Van Leergebouw aan de Amsterdamseweg, het vroegere hoofdkantoor van de Van Leer vatenfabriek. In het eerste jaar van haar bestaan zal de school plaats bieden aan honderd basisschoolleerlingen. De komst van de school is goed nieuws volgens de bekende Amstelveense makelaar Edwin Brockhoff. Maar hij waarschuwt wel op twitter: “Het zal een extra prijsopdrijvend effect geven voor Amstelveense koopwoningen.”

Amity belooft zes miljoen euro te investeren in verbouwingen van het Van Leergebouw. Ook zegt het zeer ervaren leraren aan te trekken uit heel Europa, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, meldt Het Parool.De rijksoverheid komt Amity tegemoet met een investering van 2,5 miljoen euro. De gemeenten Amsterdam en Amstelveen stellen samen nog eens datzelfde bedrag beschikbaar voor de start van de school.

In de regio Amsterdam is op het ogenblik een enorme vraag naar plekken op internationale scholen. Veel kinderen van expats staan op ellenlange wachtlijsten. Met de komst van Amity hoopt de overheid dat de wachtlijsten in 2019 tot het verleden behoren.

De Amstelveense burgemeester Mirjam van ’t Veld is verheugd met de komst van de vooraanstaande internationale school en is er trots op dat deze school zich op korte termijn in Amstelveen kan vestigen.

 

 

Foto: Booms, C.S.