Scouting de Teil schreeuwt om vrouwelijke vrijwilligers

Al 65 jaar organiseert Scouting De Teil in het Amsterdams Bos activiteiten voor kinderen met een beperking. Maar omdat er geen nieuwe begeleiders te vinden zijn, heeft het bestuur besloten om er na de zomervakantie mee te stoppen. Als dat gebeurt, gaat er een uniek stukje geschiedenis verloren.

door Robbert Bianchi (NH)

Om de week komen de scouts op zaterdag bij elkaar om leuke dingen te doen. Voor de meeste kinderen is dat een moment om naar uit te kijken. “Toen onze dochter hoorde dat het zou stoppen werd ze enorm verdrietig en ik denk dat dat bij alle kinderen zo ligt”, vertelt vader Wijnand Anansi Stomp.

“We hebben een prachtig clubhuis waar de kinderen kunnen logeren als ze op kamp zijn. Je kan hier het bos in, knutselen, spelen en een fikkie stoken. En dat kan allemaal niet meer doorgaan als we niet genoeg begeleiders vinden, dat zou heel erg zonde zijn.” vertelt begeleider Jan-Willem aan NH.

Het besluit om te stoppen valt ook voorzitter Jurgen van der Harst zwaar. “De kinderen hebben stuk voor stuk veel aandacht¬†nodig. En als er dan onvoldoende begeleiding is kan je deze verantwoordelijkheid niet dragen”, licht hij toe.

De scouting heeft nog een sprankje hoop dat ze via de media toch nog nieuwe begeleiders vinden, die gemotiveerd zijn om eens per twee weken helpen. Er is vooral behoefte aan vrouwelijke begeleiding. Dus als je affiniteit met scouting hebt en je vindt het leuk om met kinderen bezig te zijn, meld je dan hier aan.