Superjuffie 2017: Juf Carla Bosman van de Karel Eykmanschool

Wethouder Onderwijs Maaike Veeningen maakte afgelopen donderdag 22 juni in boekhandel Libris Venstra bekend wie zich Superjuffie of SuperMees 2017 van Amstelveen en Omstreken mag noemen. Juf Manouk Kortstra van OBS De Pioniers, meester Niels Poland van Kindercampus King en juf Carla Bosman van de Karel Eymanschool kwamen als genomineerden uit de bus, waarbij laatstgenoemde de uiteindelijke winnaar werd.

In aanwezigheid van een groot aantal leerlingen, ouders en collega’s werden Manouk, Niels en Carla in het zonnetje gezet. Zij kregen een oorkonde, een boekenpakket voor de klas, cadeautjes voor hun leerlingen en een boeket. Juf Carla Bosman viel extra in de prijzen. Zij mag zich Superjuffie Amstelveen en Omstreken 2017 noemen. Voor haar was er naast de oorkonde ook een persoonlijk cadeau.

Superjuffie is de hoofdpersoon in de boeken van Janneke Schotveld. Een juf die kan vliegen en dieren kan redden. Mees Kees, invalmeester uit de boeken van Mirjam Oldenhave, leert het vak en wordt daarbij geholpen door de leerlingen. Dat leidt tot hilarische situaties.

De verkiezing werd voor de derde keer door boekhandel Libris Venstra georganiseerd. Kinderen die vinden dat hun juf of meester is te vergelijken met Superjuffie en Mees Kees konden haar of hem in de stemperiode bij de boekhandel nomineren. De flyers worden door honderden leerlingen in het diepste geheim ingevuld. Volgend jaar is er opnieuw een verkiezing.