Thuisrijders scoren opnieuw in eigen Ronde van Ouderkerk

De 48e “Le Patron” Ronde van Ouderkerk was afgelopen zondag een hete, zware, maar voor de thuisrijders uiterst succesvolle editie. Met zeges voor Femke Markus en Enzo Leijnse, én verschillende podiumplaatsen werden de Amstel-successen van 2016 nog maar eens herhaald.

Het was heet in Ouderkerk en de koers is altijd hard, dat bleek ook dit jaar weer. Alleen de sterksten stonden op het podium, en dat na telkens spetterende koersen.

In de Dameswedstrijd was er meteen al een zege voor Femke Markus uit de Zwarte Kat. De Amstelveense wist met de Goudse Nancy van der Burg te ontsnappen uit het peloton met meer dan vijftig rensters en heel snel goed samenwerkend een rondje voorsprong te nemen. In een spannende sprint was Markus de snelste. Niek Beckeringh werd derde en ook Roos Markus eindigde in de top-10: zevende.

Na de Dames was er een koers voor de Nieuwelingen en daarin ontstond een kopgroep met drie thuisrijders: de vroeg ontsnapte Wieger Göbel, Enzo Leijnse en de in topvorm verkerende Owen Geleijn. Uiteindelijk moesten de drie mannen op kop het uitmaken. Göbel had zijn kruit verschoten en werd derde, terwijl Geleijn en Leijnse nog kracht hadden voor een prachtige sprint. Enzo was daarin nipt de snelste zodat hij zijn derde zege na de ronden van Amstelveen en Nes kon optekenen. Een Clean Sweep! Thuisrijder Niek Voogt reed naar een mooie zesde plaats.

Tussendoor was er de Ouderkerker Koppelkoers met daarin veel bekende recreanten uit het regionale fietsen. Stan Nelissen was met Jan Buisman de sterkste. De dag werd besloten met een al even fraaie koers: die van de Amateurs/Junioren. In het slotstuk ging de beuk er vanaf ronde 1 in: met vooral twee Utrechters die de forcing voerden: Frank Visser en de winnaar van Nes, Bart Lemmen. Lemmen moest uiteindelijk de tol betalen, maar Visser soleerde ronde na ronde door met een voorsprong die opliep naar 45 seconden.

De 32-jarige Utrechtse beul bleef maar doorbeuken en leek onbedreigd naar de zege te rijden. Totdat in de laatste 8 ronden thuisrijder Victor Broex met Quinten Veling toch nog de achtervolging inzette en in de laatste twee kilometer toch aansloten. Een sprint met drie: Visser won toch nog met een geweldige machtssprint en hield hij Broex (tweede) en Veling (derde) van de winst. Kort daarachter reed Amstelrenner Sander Boerkamp knap naar de vierde plaats.

Ondanks de hitte kan de organisatie terugkijken op een geslaagde wielerdag met enkele topprestaties van de eigen renners.