Twee Amstelveners aangehouden na woningoverval in Noordwijk

Na een woningoverval in Noordwijk zijn dinsdagavond 6 juni twee Amstelveners en twee mannen uit Nieuw-Vennep aangehouden.

De politie kreeg dinsdagavond omstreeks 23.30 uur de melding dat vier mannen een woning aan de Duinschooten in Noordwijk binnen gegaan waren onder verdachte omstandigheden. De mannen bonkten op de deur bij het slachtoffer waarbij zij riepen dat ze van de politie waren. Het slachtoffer vertrouwde dit niet en belde de politie. Onder bedreiging van een vuurwapen wist de mannen toch de woning binnen te komen. Een bekende van het slachtoffer, met wie op dat moment een Skypeverbinding was, zag de mannen in de woning en alarmeerde ook de politie.

Omdat er sprake was van één of meerdere vuurwapens, is de omgeving direct afgezet door de politie. Ook een arrestatieteam werd opgeroepen. De politiehelikopter hield vanuit de lucht zicht op de woning.

Rond 00.30 uur verlieten de verdachten de woning en sloegen op de vlucht in een gereedstaande bestelauto. Tijdens deze vluchtpoging zijn er meerdere schoten gelost door de politie. Ter hoogte van de Langevelderlaan kwam het voertuig tot stilstand en wilden de verdachten te voet verder. Een arrestatieteam ter plaatse heeft de verdachten overmeesterd. Drie verdachten, een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep en twee mannen uit Amstelveen van 20 en 40 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau. De vierde verdachte, een 30-jarige man uit Nieuw-Vennep, raakte gewond bij zijn aanhouding. Hij is in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen, waarna ook hij naar het politiebureau is overgebracht. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de door de politie geloste schoten.