Verdachten zware mishandeling Bells Club weer vrij

De aangehouden verdachten in de mishandelingszaak tijdens kerst in de Amstelveense Bells Club komen weer vrij, dat meldt Het Parool.

De rechtbank ziet nog steeds voldoende aanwijzingen om de verdachten verder te vervolgen, maar de uitkomst van het proces mogen ze in vrijheid afwachten. op verzoek van de officier van justitie werden de beelden getoond van camera’s in het vipgedeelte van de club.

In een hoek zit op de banken tegen de wand een groep van Satudarah. In die groep zit ook Satudarah-kopstuk Etou’s Belserang. Het is Faroek H. die bij de bar de eerste klap uitdeelt aan de man die het zwaarst gewond zal raken. Dit resulteert in een grote vechtpartij. Clubgenoten van Satudarah komen Faroek H. te hulp. Etou’s Belserang haalt uit met een longdrinkglas. Niet alleen naar vechtersbazen, maar ook naar personeel van de club.

Als de eerst geslagen man op de grond is beland, schopt Guliano L. hem volgens justitie drie keer tegen zijn hoofd waardoor hij bewusteloos raakt. L. ontkent echter de man te zijn die op de beelden te zien is.

Voortvluchtig
De 42-jarige in Amstelveen wonende Etou’s Belserang is tot op de dag van vandaag voortvluchtig. Zijn familielid Dimitri was al vrijgelaten. Gisteren hief de rechtbank ook het voorarrest op van Faroek H. en Guliano L. De rechters zien genoeg aanwijzingen voor de poging tot doodslag waarvan justitie de vier verdachten verdenkt, maar ze vinden het niet nodig H. en L. langer vast te houden.

Op 7 juli wordt de zaak inhoudelijk behandeld door de rechtbank.