Verdi’s Otello vanuit de bioscoopstoel in Cinema Amstelveen

Jonas Kaufmann maakt zijn debuut als Otello in Verdi’s gepassioneerde bewerking van Shakespeare’s grote tragedie vol jaloezie, deceptie en uiteindelijk moord, gedirigeerd door Antonio Pappano. Woensdag 28 juni is de voorstelling vanuit het Royal Opera House London te zien in Cinema Amstelveen.

Wereldberoemde tenor Jonas Kaufmann maakt zijn debuut als Otello in Verdi’s vurige bewerking van Shakespeare’s grote tragedie. Sopraan Maria Agresta is zijn Desdemona  en bariton Ludovic Tézieer aartsrivaal Iago in een nieuwe productie van Olivier Award-winnende regisseur Keith Warner.

Een belangrijk werk in het opera repertoire, leunt Verdi’s Otello op de krachten van het Orkest van het Royal Opera House, het Royal Opera Chorus en deze fantastische line-up met voorname zangers, met exquise duetten, emotionele solonummers en spannende refreinen. Speciale hoogtepunten zijn onder andere Otello en Desdemona’s meeslepende liefdesduet, en Desdemona’s aangrijpende ‘Willow Song’ en het ‘Avé Maria’.

De vertoning begint om 20.15 uur, is inclusief een introductie en duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten, inclusief een pauze. Voor aanvang en in de pauze verzorgt The Royal Opera House een introductie en achtergrondinformatie. Deze interviews worden deels ondertiteld.

Regie: Keith Warner
Met: Jonas Kaufmann (Otello), Maria Agresta (Desdemona), Ludovic Tèzier (Iago), Frédeéric Antoun (Cassio) & Antonia Pappano (dirigent).
Overig: Gezongen in het Italiaans, ondertiteld in het Nederlands.