Voortvluchtig Italiaans maffialid uit Aalsmeer opgepakt in São Paulo

De politie in Brazilië heeft een lid opgepakt van de ‘ndrangheta, de maffia uit de Zuid-Italiaanse streek Calabrië. De man, Vincenzo Macrì, woonde jaren in Aalsmeer. Daar runde hij samen met o.a. zwager Vincenzo Crupi bloemenhandel Fresh bv. die volgens de politie behalve bloemen ook cocaïne naar Italië exporteerde.

Macrì dook onder toen de politie steeds meer bewijs tegen hem verzamelde. Hij nam een nieuwe identiteit aan en vertrok naar het buitenland.

Macrì zou niet alleen voor zijn eigen clan – de machtige Commisso-Macrì-clan uit Siderno – hebben gehandeld in drugs, maar voor de hele ‘ndrangheta. Leden van de ‘Ndrangheta zijn jarenlang actief geweest op de Aalsmeerse bloemenveiling. Behalve drugssmokkel via bloementransport, lichtten zij ook bloemenhandelaren op.

Macrì werd op de luchthaven in São Paulo opgepakt, na politieonderzoek van Italië en Interpol.