‘Vrijwel zeker andere partij betrokken bij dodelijk ongeval Noorddammerweg’

In Opsporing Verzocht van deze week is de aandacht gevraagd voor de zaak van de zwaargewonde fietser, die in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 april werd aangetroffen aan de Noorddammerweg. Het gaat om de 54-jarige Simon Schilp uit Amstelveen. Hij overleed kort na het incident in het ziekenhuis.

Lees ook: Ernstig ongeval met fietser Noorddammerweg Amstelveen

Het uitgebreide onderzoeksteam heeft geconcludeerd dat er vrijwel zeker een andere partij bij het ongeval is betrokken, dat blijkt uit een medisch onderzoek. Het letsel kan onmogelijk door een eenzijdig ongeval zijn veroorzaakt. Er moet een andere partij bij betrokken zijn geweest. Het is mogelijk dat Simon is aangereden door een voertuig en dat de bestuurder is doorgereden, maar er zijn te veel vraagtekens in het onderzoek om dat definitief vast te stellen. Opmerkelijk is bijvoorbeeld dat Simon met zijn fiets op de rijbaan voor auto’s lag en niet op het fietspad ernaast. Een uitgebreide reconstructie op het plaats delict heeft daarin nog niets concreets opgeleverd.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen die die nacht iets gezien hebben dat met het incident te maken kan hebben. Mensen dus die Simon Schilp hebben zien fietsen of die in de omgeving van de Noorddammerweg voertuigen of personen hebben gezien die van belang kunnen zijn. Het slachtoffer had die nacht een beige jas aan en een donkere muts op.

Ook is er die nacht melding gemaakt van een vrachtwagen die met hoge snelheid door Amstelveen reed. Al was dat niet in de directe omgeving van de Noorddammerweg, de politie wil graag met de bestuurder van die vrachtwagen in contact komen. Het gaat om een overwegend witte vrachtwagen met aanhanger, met volgens de getuige een afbeelding van een bloem of bloemen erop.

Heeft u informatie over deze zaak? Dan kunt u contact opnemen met de Opsporings Tiplijn: 0800-6070, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook online het tipformulier invullen.

Foto: KaWijKo Media & Opsporing Verzocht