1,25 miljoen naar sportbedrijf, VVD is er klaar mee

De VVD is helemaal klaar met de financiële injecties voor het Amstelveense sportbedrijf. In de kadernota, die over anderhalve week in de gemeenteraad wordt behandeld, is 1,25 miljoen euro uitgetrokken voor zogenoemde frictiekosten. VVD-fractievoorzitter Kees Noomen staat echter niet te juichen en rept zelfs over opheffen van het sportbedrijf.

“Al zolang ik in de raad zit, en dat is elf jaar,  is sport een schip van bijleg. We zijn er wel een beetje klaar mee,” zei Noomen donderdagavond bij de commissie B&S over de extra 1,25 miljoen euro. “Dit is de laatste keer dat we dit gaan doen. Anders moeten we het sportbedrijf maar opheffen. Het is zinloos om bij te blijven betalen ieder jaar.”

Het bedrag van 1,25 miljoen is mede tot stand gekomen door een geheim herstructureringsplan. Wethouder Bot zegt dat het plan nog geheim is omdat een aantal zaken moet worden afgewikkeld en dat de privacy van enkele mensen in het geding kan komen. Dat binnen het herstructureringsplan een aantal afkoopregelingen is opgenomen is dan ook zeer aannemelijk.

Het valt in ieder geval op z’n minst opvallend te noemen dat de raad binnenkort moet beslissen over een bedrag dat tot stand is gekomen op basis van een plan dat nog niet is vrijgegeven.