Aanhouding na flinke drugsvangst in garagebox

Een 36-jarige man uit Amstelveen is vanmorgen aangehouden in zijn woning vanwege een flinke drugsvangst in een aantal garageboxen. De Landelijke Eenheid van de politie deed vanmorgen invallen in woningen, garageboxen en vakantiehuisjes. Dat gebeurde in een onderzoek naar verdovende middelen die via het darkweb zijn verhandeld en via reguliere postpakketten verstuurd. De verboden middelen zijn op het spoor gekomen tijdens controles van het sinds september 2016 actieve gespecialiseerde Post/Pakket Interventieteam (P2it).

Een van de garageboxen in Amstelveen was tot de nok toe gevuld met softdrugs en benodigdheden voor de productie daarvan. In een andere garagebox in Amstelveen trof de politie een enorme kluis aan. Ook hierin zat een grote hoeveelheid drugs. Maar ook in de woning zijn onder meer weegschalen, sealmachines, hennep en voorgedraaide joints in beslag genomen.

Het P2it bestaat uit 20 politiemensen van de van de Landelijke Eenheid en staat onder gezag van het Landelijk Parket. Er wordt nauw samengewerkt met PostNL. PostNL laat drugshonden controles uitvoeren in centra waar postpakketten worden gedistribueerd. Zodra een hond aanslaat bij een postpakket, wordt het pakket uit het distributieproces gehaald en aan de politie overhandigd. PostNL mag, vanwege het zogeheten briefgeheim, zelf geen pakketten openen. Na toestemming van een Officier van Justitie mag de politie dit wel.

Naast de invallen in Amstelveen, werden er ook nog instappen gedaan in Amsterdam en Zandvoort. Daarbij werden ook nog een 40-jarige man uit Amsterdam en een 31-jarige vrouw uit Amsterdam in hun woningen aangehouden.

Foto: Gebiedsagent Emiel (Landelijke Eenheid dienst Infra) op Twitter