De Bakker verlaat Amstelveen Future met rugblessure

Op de derde dag van de Amstelveen Future heeft het toernooi afscheid genomen van Thiemo de Bakker. De als vijfde geplaatste De Bakker moest op de banen van De Kegel opgeven met een rugblessure. Hij stond tegen de Tsjech Petr Hajek met 6-5 achter.

“Het schoot vanmiddag in mijn rug en het kwam niet los in de wedstrijd. Daardoor had ik moeite met bewegen”, aldus De Bakker. “Als het nou mijn schouder was, zoals vorige week, dan had ik me anders gevoeld. Maar dit zag ik niet aankomen. Ik baal hier stevig van.”

Ook de nummer 8 van de plaatsingslijst sneuvelde in het herentoernooi: Kevin Griekspoor verloor met 6-4, 4-6, 6-4 van landgenoot Gijs Brouwer. De partij werd woensdag kort onderweg in de derde set onderbroken wegens de regenval.

In het damestoernooi kwam de als eerste geplaatst Lisa Matviyenko de openingsronde ongeschonden door. De Duitse had haar handen vol aan de Nederlandse Dominique Karregat, maar won wel in twee sets: 7-5, 7-5. De als tweede geplaatste Dana Kremer uit Duitsland werd met duidelijke cijfers verslagen door de Australische Belinda Woolcock: 6-1, 6-2.

Arianne Hartono, vorig jaar verliezend finaliste, zorgde voor een stunt. Ze liet de Britse Eden Silva, als vierde geplaatst, met 6-0, 6-1 volslagen kansloos.

Donderdag is het een Nederlandse aangelegenheid op het centre court: Stephan Fransen en Bart Stevens luiden de dag in en ook Michiel Krom en Jelle Sels zorgen voor een Nederlands onderonsje. In de avondpartij stuit de als vierde geplaatste Boy Westerhof op de Fransman Emanuel Petit.