BBA-raadslid Roos pleit voor verticaal bos in Amstelveen

BBA-raadslid Linda Roos loopt bijzonder warm voor een verticaal bos in Amstelveen. Als voorbeeld ziet zij een appartementencomplex in Milaan: Milan’s Bosco Verticale of zoals Roos het zelf beschrijft ‘100 meter bos in de Milanese hemel’.

Roos zegt al jarenlang te pleiten voor een dergelijk Amstelveens project en ziet dat Utrecht nu de eerste Nederlandse gemeente wordt die daadwerkelijk een verticaal bos gaat bouwen onder de naam Wonderwoods.

“Ik denk dat nu de tijd rijp is om te kijken of het niet mogelijk is ‘een honderd meter bos in de Amstelveense hemel’ aan te leggen,” schrijft Roos in een blog op de gemeentewebsite. “Helaas zijn we dan niet meer de eerste in Nederland want die plaats heeft Utrecht dan al bemachtigd, maar met een goede tweede plaats ben ik ook tevreden.”

Roos: “Er zijn in Amstelveen nog een paar plaatsen waar dit mogelijk is. Architecten, ik roep jullie op eens anders te denken; niet in steen maar in groen. En dan bedoel ik geen klimop tegen een muur. Kijk naar voorbeelden in het buitenland. Kunst in het groen.”

Foto: Stefano Boeri Architetti – Bosco Verticale