Franse films met Isabelle Huppert en Catherine Deneuve te zien in Cinema Amstelveen

Isabelle Huppert en Catherine Deneuve schitteren in de Franse films ‘Souvenir’ en ‘Sage Femme’ die vanaf donderdag 6 juli in Cinema Amstelveen worden vertoond.

Souvenir
Isabelle Huppert speelt Liliane, een onopvallende arbeidster die laurierblaadjes op de paté legt in de vleeswarenfabriek, maar ooit schitterde als ‘Laura’ in de hitlijsten met het nummer ‘Souvenir’. Ze nam zelfs deel aan het Eurovisie Songfestival en werd toen tweede. Dertig jaar later is Lilianes ster helemaal uitgedoofd. Ze woont in een kleurloos flatje en haar leven blinkt uit in monotonie en anonimiteit. Ze wil ook niet meer herinnerd worden aan haar vroegere zangcarrière. Dit verandert wanneer op een dag de 22-jarige Jean in de fabriek verschijnt en in haar leven komt. Ze raken verliefd en hij is vastbesloten om Liliane terug te laten schitteren.

Regie: Bavo Defurne. Met: Isabelle Huppert, Kevin Azaïs, Johan Leysen e.a. Overig:drama | 2016 Luxemburg, België, Frankrijk
Duur: Circa 90 minuten, geen pauze. Kijkwijzer:
Cinema Amstelveen aan het Stadsplein. Donderdag 6 juli om 19.00 uur, vrijdag 7 juli om 19.00 uur, zaterdag 8 juli om 19.00 uur en dinsdag 11 juli om 19.00 uur.

Sage Femme
Béatrice, een glansrol van filmdiva Catherine Deneuve, leeft er ondanks haar leeftijd nog lustig op los. Claire (Catherine Frot) is de eerlijkheid zelve. Als vroedvrouw heeft ze haar hele leven gewijd aan anderen. Naast de onzekerheid over haar werk wordt haar leven nog meer overhoop gehaald door de plotselinge terugkeer van Béatrice, de voormalige maîtresse van Claire’s overleden vader. Béatrice is haar tegenpool; luid, kleurrijk en egocentrisch. De vrouwen hebben elkaar decennia lang niet gezien. Claire vraagt zich dan ook af waarom Beatrice na jaren van afwezigheid nu weer in haar leven opduikt.

Regie:Martin Provost. Met:Catherine Deneuve, Catherine Frot, Mylène Demongeot, Pauline Etienne, Audrey Dana, Quentin Dolmaire, Olivier Gourmet e.a.
Overig:drama | Frankrijk 2017. Duur: Circa 110 minuten, geen pauze. Kijkwijzer:
Cinema Amstelveen aan het Stadsplein. Donderdag 6 juli om 20.00 uur, vrijdag 7 juli om 20.00 uur, zaterdag 8 juli om 20.00 uur en zondag 9 juli om 19.30 uur.