Health & Food: Koekje erbij?

Door mijn werk als voedingsdeskundige spreek ik met een heleboel mensen over hun voedingspatroon. Ik probeer dan te ontdekken waar het in hun dagelijkse schema misgaat. Hier kom ik vaak best snel achter. In veel gevallen hebben mensen zelf niet door wat ze verkeerd doen, maar vermelden ze het wel!

Velen denken bijvoorbeeld dat dat ene koekje of dat ene glaasje frisdrank per dag nooit de boosdoener kan zijn. Ik stel dan meestal voor om een bord te pakken en daar alle koekjes van die maand op te verzamelen. Kun je dan nog steeds zeggen dat het niet aan dat ene koekje per dag ligt?

Dit moment is voor de meeste een echte eyeopener, maar dat geldt niet voor iedereen helaas. Het handjevol mensen die niet onder de indruk is van dat bord vol dikmakers, is er nog niet helemaal klaar voor om echt serieus de stap te maken naar een gezonde levensstijl. Bij deze groep lukt het daarom ook nooit helemaal.

Eigenlijk geldt dit principe ook voor stoppen met roken. Dat lukt namelijk ook niet als je er niet voor de volle 100% achter staat. Voor iedereen valt het omslagpunt waarop het wél lukt op een ander moment, dus wees niet bang dat het nooit zal gebeuren. De vraag is alleen wanneer.

Mensen die er nog niet helemaal klaar voor zijn, maar zelf wel dénken dat te zijn, snappen vaak ook niet dat waarom het steeds niet lukt. Ze doen er immerse echt ‘alles’ aan. Ze vergeten er alleen bij te vermelden dat ze toch een paar keer per week aan het snaaien zijn. Daar schamen ze zich voor namelijk. Nu is ‘je schamen’ naar mijn mening absoluut niet nodig, want ze zitten niet alleen in dit schuitje. Het enige wat ik graag zou willen, is dat mensen er open en eerlijk over zijn. Dat zou mijn werk gemakkelijker maken Erken het probleem en de oplossing is niet meer zo ver weg.

[efspanel style=”callout” type=””]
[efspanel-header]
Elly Bouma
[/efspanel-header]
[efspanel-content]

Elly Bouma is geboren en getogen in Amstelveen en groeide op aan de Sportlaan. Tegenwoordig woont zij samen met haar man Bob en twee kinderen in het steeds populairder wordende Oude dorp.

Haar liefde voor eten is groot, vandaar haar keuze om als voedingsdeskundige te gaan werken. Graag geeft zij advies over voeding en deelt graag lekkere recepten om een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Ook geeft zij graag haar mening over wat er allemaal gebeurt op het gebied van voeding.

Volg haar via www.facebook/boumabalance en Instagram@Boumabalance
[/efspanel-content]
[/efspanel]