Health & Food: Oldschool borden

Mensen zijn tegenwoordig veel dikker dan vroeger. Dat kan niemand zijn ontgaan. De meeste mensen met overgewicht hebben ook wel een goed idee waar hun extra gewicht vandaan komt…

Ik denk dat er nog nooit een tijd is geweest waar er zo ongelofelijk veel over voedsel werd gesproken als tegenwoordig. En daarbij valt op dat er ook bijzonder veel mensen zijn die denken te weten wat goede en gezonde voeding is, maar toch wordt de bevolking in zijn geheel dikker en dikker. Van mannen van 40 jaar en ouder heeft maar liefst de helft overgewicht.

Ook de mensen die het allemaal zo goed weten, lukt het vaak niet om de kilo’s kwijt te raken. Behalve dat ik er zeker van ben dat zij continu tegen zichzelf (en de rest van de wereld) aan het liegen zijn over wat ze in hun mond stoppen, hebben de meesten echt niet door hoeveel ze op hun bord scheppen en of dat een normale portie is. Een hele simpele oplossing voor dit probleem is dus ….. kleinere borden gebruiken! Hierdoor verklein je automatisch de portie.

Waar haal je die borden? Even zoeken en gij zult vinden! Ik persoonlijk hou enorm van het rondsnuffelen op markten in Frankrijk en maak er altijd een sport van om mooie bordjes te vinden. Oudere borden zijn standaard een slag kleiner namelijk.

Mijn conclusie: Vroeger was misschien niet alles beter, maar we wisten wel beter maat te houden.