Holland Wine Center presenteert Nederlandse wijnen op de Amsteltuin

De regio Amsterdam, maar vooral Amstelveen, heeft er een nieuwe bezienswaardigheid bij. Het Holland Wine Center opent vanaf 1 augustus haar deuren. Wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen heeft het initiatief genomen om op haar locatie ruim dertig gerenommeerde wijngaarden uit Nederland te presenteren. Hierdoor ontstaat er een goed beeld van hoe professioneel er inmiddels in ons land wijnen worden geproduceerd. De vele nationale en internationale prijzen die zijn ontvangen zijn daarvoor illustratief.

Meer dan 30 Nederlandse wijnen
Bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 30 verschillende wijnen uit alle streken van Nederland. Niet alleen de bekende wijngebieden als Zuid Limburg, maar ook de Achterhoek en Twente, Noord-Holland, Zeeland en de Betuwe zijn vertegenwoordigd. Belangstellenden kunnen nu een wijnarrangement samenstellen voor proeverijen en hoeven niet langer het hele land af te reizen om aan de wijnen te komen.

Deelnemende wijngaarden
De volgende wijngaarden hebben hun plek in het Holland Wine Center: Wijngaard de Amsteltuin, Amstelveen/ De Koen, Noord Holland/ De Kleine Schorre, Zeeland/ ’t Heekenbroek, Overijssel/  Hof van Twente, Overijssel / Betuws Wijndomein, Gelderland/ Hoeve Nekum, Zuid-Limburg en Sint Martinus, Zuid- Limburg.

Bezoek met de GreenLine
Het Holland Wine Center en Wijngaard de Amsteltuin zijn vanaf volgend jaar een belangrijke halte van de GreenLine. Een hop-on hop-off buslijn die deze zomer heeft proefgedraaid. Zowel lokale als internationale bezoekers van de stad Amsterdam kunnen nu op plezierige wijze kennismaken met het achterland van de stad Amsterdam en in- en uitstappen waar zij willen.

Het Holland Wine Center is op werkdagen geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie: Holland Wine Center