Kinderprogramma ‘Jazz in het Dorp’ bekend

Het is nog even wachten tot Jazz in het Dorp losbarst. Op 10 september wordt het Oude Dorp van Amstelveen weer omgetoverd in een swingend spektakel voor oud…én jong. De hele dag treden op zeven podia meer dan 25 verschillende bands op. Van gevestigde namen als Mathilde Santing en Sherry Dyanne tot jong en upcoming talent van het Conservatorium van Amsterdam. Ook voor kinderen valt er de hele dag van alles te beleven. 

Optreden 4Beat – Make Some Noise For The Drum! (Podium Dorpsplein 13.00 – 14.00 uur)
De vier jonge percussionisten van 4Beat laten in een energieke voorstelling kinderen en hun ouders kennis maken met trommels en ritmes uit de hele wereld. Spetterende drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden gecombineerd met de urban-scratch-sounds van de dj; jongleren op ritme, met body-percussie, met mystieke oriëntaalse percussie, met zang en dans. Zelf meedoen kan ook: klap, zing en stamp mee of klim op het podium om mee te trommelen.

JazzKidsCorner (rondom de Dorpskerk 14.00 – 18.00 uur)
Rondom de Dorpskerk kunnen kinderen zich na het optreden van 4Beat tussen 14:00 en 18:00 helemaal uitleven in de JazzKidsCorner. Tegen een kleine vergoeding krijgen zij een strippenkaart waarmee van alles valt te beleven. Doe mee aan verschillende interactieve muzikale workshops (waaronder een percussie workshop van 4Beat!), leef je uit op het springkussen, laat je schminken, knutsel mee en neem een glittertattoo. Een suikerspin, een zakje popcorn en een beker limonade zijn ook inbegrepen.

Op Jazz in het Dorp spelen veel jonge jazz talenten. Ze spelen bijvoorbeeld saxofoon, gitaar, trompet, piano of zingen de mooiste jazzliedjes.
Jazz in het Dorp wordt zondag 10 september 2017, van 13:00 tot 21:00 uur gehouden in het Oude Dorp van Amstelveen. De toegang is gratis. Het volledige muzikale programma is binnenkort te zien op www.jazzinhetdorp.nl