Kunstuitleen, Volksuniversiteit en MDA vieren fusie met poëziewedstrijd

Kunstuitleen Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Muziek- en Dansschool Amstelveen bundelen hun krachten. Op 9 september om 12:00 uur op de Open Dag presenteren zij hun nieuwe organisatie aan het grote publiek. Poëtische Amstelveners kunnen nu al aan de slag voor de poëziewedstrijd die ter ere van de fusie is uitgeschreven.

De organisatie roept iedereen van 6 tot 106 jaar op tot het schrijven van een gedicht (maximaal 20 regels) met als thema KOM VERDER. Mail je gedicht voor 1 september 2017 naar info@vu-amstelland.nl. De winnaars worden tijdens de Open Dag op 9 september om 12.45 uur bekendgemaakt.

De prijzen die je kunt winnen zijn: 1e prijs: Deelname aan de Poëziewerkplaats bij Volksuniversiteit Amstelland, 2e prijs: Cadeaubon van boekhandel Libris Venstra en3e prijs: Het boek Olijven moet je leren lezen van Ellen Deckwitz.

Jury
De jury bestaat uit: Wilma van den Akker (docent Schrijven Volksuniversiteit Amstelland), Matthijs den Hollander (Stadsdichter Amstelveen), Kees Koot (poëtische Amstelvener, dichtende toneelspeler), en Remco Houtepen, manager boekhandel Libris Venstra.

Spelregels

  • De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 6 en 106 jaar
  • De lengte van het gedicht is maximaal 20 regels
  • Los van het thema, is de deelnemer vrij in het kiezen van inhoud, stijl, vorm, genre, rijm of geen rijm
  • De deadline voor het inleveren van de gedichten is 1 september 2017
  • Gedichten kunnen via e-mail worden opgestuurd naar info@vu-amstelland.nl o.v.v. Poëziewedstrijd KOM VERDER