Negatief zwemadvies voor locatie zandstrand Ouderkerkerplas

De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord heeft een negatief zwemadvies ingesteld voor de locatie Zandstrand Ouderkerkerplas te Ouder Amstel.

In het water van de locatie Zandstrand Ouderkerkerplas is een bacteriologische overschrijding geconstateerd. De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) heeft daarom, mede op advies van de waterkwaliteitsbeheerder besloten een negatief zwemadvies in te stellen.

Voor deze locatie gold al een waarschuwing ivm blauwalg.

Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden

De RUD NHN adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

De RUD NHN geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl. De RUD NHN geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via twitter: @ZwemwaterRUDNHN Via www.zwemwater.nl en in de appstore kan ook een zwemwater-app worden gedownload.

Foto: Janericloebe