Orkater in het Bostheater met Shakespeare’s Julius Caesar

Op het toneel van het Amsterdamse Bostheater is ook deze zomer weer een toneelstuk van Shakespeare te zien. Julius Caesar is een coproductie van Orkater en het Bostheater, in samenwerking met Stadsschouwburg Amsterdam. Van dinsdag 25 juli t/m zaterdag 09 september wordt het toneelstuk opgevoerd.

Met een bezetting van zes acteurs en de vijf koper-blazers van K.O.Brass! wordt Shakespeares meesterwerk in het openluchttheater van het Amsterdamse Bos tot leven gewekt. Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken.

Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang?
William Shakespeare schreef met Julius Caesar een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk, waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om democratische waarden – tegen elke prijs – te verdedigen.

Acteurs: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Jip van den Dool, Erik van der Horst, Mattias Van De Vijver, Charlie-Chan Dagelet en Amarenske Haitsma.
Muzikanten: Kobi Arditi, Randell Heye, Patrick Votrian, Romain Bly en Robert-Jan Looysen.
Dramaturgie: Wout van Tongeren, vormgeving: Janne Sterke, muzikale dramaturgie: Wilko Sterke, kostuumontwerp: Jorine van Beek, lichtontwerp: Stefan Dijkman, geluidsontwerp: Robert van Delft, beeldinspirator: Jochem van Laarhoven.

Van dinsdag 25 juli t/m zaterdag 09 september, niet op zondag en maandag. Aanvang 21.00 uur. Amsterdamse Bostheater, De Duizendmeterweg 7, 1182 DC Amstelveen.
Meer informatie: Bostheater