‘Over een paar jaar kan je bungalows bouwen op plek Poel’

Vorige week sprak RTVA al met Hans van Ommen die zich ernstig zorgen maakt over de Poel. Onze college Robbert Bianchi van mediapartner NH ging met hem mee de Poel op en ging nog eens dieper in op de zorgen van Van Ommen.

“Het is slechts een kwestie van enkele jaren of De Poel is niet meer”, verzucht Hans terwijl zijn zeilboot keer op keer vastloopt in de modder. “Vroeger was het hier zeker 1,50 meter diep. Nu is het nog maar 60 centimeter diep. Over een paar jaar is er niets meer van over en kan je hier bungalows bouwen. Het is doodzonde!”

“Het is de parel van Amstelveen, maar er wordt niet gebaggerd, er is geen jachthaven meer en er komt geen vers water meer. Er is hier voor watersport en recreatie niets meer over van wat er vroeger was”, aldus Van Ommen.