Politie waarschuwt voor nep-pakketbezorgers

De politie van Aalsmeer en Uithoorn waarschuwt voor mensen die zich voordoen als post/pakketbezorger maar dit niet zijn. De afgelopen dagen hebben zij meerdere meldingen ontvangen van oplichtingen.

De werkwijze is als volgt: Een bezorger belt aan bij de woning en overhandigt een pakketje. Dit kan vanalles zijn waaronder bloemen, kleding of kaarten. De bezorger meldt dat het een cadeautje is en dat de afzender is vergeten de verzendkosten te betalen. Er wordt gevraagd deze alsnog te betalen. De kosten kunnen niet contant worden voldaan, alleen via pin. Hierna vertrekt de bezorger en wordt er geld van de rekening gehaald.

Wanneer er een pakket bij u wordt aangeboden welke u niet heeft besteld of waarvoor nog betaald dient te worden, neem dit dan niet aan. Wees altijd kritisch en vraag desnoods naar de afzender. Is deze afzender bij u niet bekend of kunt u die niet bereiken, laat het pakket dan retour gaan. Op dit moment zijn het voornamelijk oudere mensen die op deze manier worden benaderd.

Foto: politie Aalsmeer Uithoorn