RTVA is verhuisd op het netwerk van KPN

KPN heeft RTVA een ander plekje gegeven op hun decoder. Voorheen waren we te zien op kanaal 625 maar tegenwoordig vindt u ons op nummer 1380. Ook de radio is verschoven. Voorheen 375 en nu 1080.  Onze vrienden  De mensen van KPN hadden beloofd de klanten op de hoogte te brengen van deze veranderingen, maar gezien het aantal telefoontjes dat wij krijgen hebben ze dit niet heel handig gedaan. Daarbij hoorden wij dat de helpdesk van KPN een klant heeft verteld dat RTVA niet meer op het KPN-netwerk zit. Dit is dus niet waar!

De overkoepelende organisatie voor lokale omroepen, de NLPO, is overigens niet blij met de zenderwijziging. In een brief laat de organisatie weten dat ze in gesprek wil met KPN. Er is afgesproken dat lokale omroepen goed bereikbaar moeten zijn voor iedereen. Een plek boven kanaal 1000 past niet in dat straatje. Binnenkort wordt er gepraat over de zenderwijziging.

KPN laat weten met deze logische volgorde de zenderindeling klanten eenvoudiger te willen maken. Alle lokale zenders zijn bij elkaar gegroepeerd en zo makkelijk te vinden. Bovendien zit op de afstandsbediening zit een radioknop, die naar de eerste radiozender in de lijst leidt.