Satudarah leden moeten de cel in wegens mishandeling Bells Club

De vier leden van motorclub Satudarah die in december vorig jaar betrokken waren bij een zware mishandeling in de Bells Club, zijn door de rechtbank veroordeeld.

De slachtoffers waren zwaargewond geraakt. De rechtbank veroordeelde 3 verdachten tot 9 maanden gevangenisstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Een vierde lid kreeg zes maanden cel, waarvan ook weer 3 maanden voorwaardelijk. Zijn aandeel in de mishandeling was kleiner, aldus de rechter.

De rechtbank vind dat voldoende is bewezen dat de mannen zich op eerste kerstdag mensen hebben verwond door de stompen, schoppen en met glas in het gezicht te slaan. Ze worden veroordeeld voor zware mishandeling.

De uitspraak is lager dan de eis van het OM, dat eerder gevangenisstraffen eiste tot 2,5 jaar.