‘Slachtoffer schietpartij werd mogelijk al in de gaten gehouden’

Het slachtoffer van de schietpartij bij de flat Ararat woensdagochtend werd mogelijk al enige tijd ’s nachts in de gaten gehouden. Dat meldt een bewoonster van de flat aan RTVA. Zij omschrijft het slachtoffer als een lieve man met een gezin en is geschrokken dat juist hij doelwit was. “Heel bizar dat dit gebeurt hier.”

De afgelopen dagen blijkt het ’s nachts echter al onrustig te zijn geweest voor de flat. “Het is al een tijdje druk op de parkeerplaats ’s nachts en mijn buurvrouw heeft al een aantal keer melding gemaakt bij de politie. En daar werd eigenlijk niet zoveel mee gedaan. Of het er wat mee te maken heeft, weten we niet. Er stond een auto met draaiende motor op de parkeerplaats waaruit naar boven werd geloerd. De buurvrouw had absoluut het gevoel dat er iemand in de gaten werd gehouden in de flat.”

Het slachtoffer staat in de flat bekend als een lieve man. “Ik kwam hem vaak tegen met zijn zoontje bij het buitenspelen.  Heel vriendelijk,” aldus de flatbewoonster die liever anoniem blijft.

Foto: Vandaag wordt er nog uitgebreid onderzoek verricht bij de flat. (Kawijko Media)