Sociaal koken door en voor (jonge) bewoners Bankras/Kostverloren

Op woensdag 28 juni hebben zes kinderen weer een heerlijk diner verzorgd bij wijkcentrum Alleman, voor alleenstaande ouders met hun kinderen uit de wijk Bankras/Kostverlorenhof.

Vanuit het project Gezond in de Stad is een team van zes kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Kindercampus King, Omnibus en De Schakel, allen de scholen in de wijk, gestart om regelmatig met elkaar te koken. Zij leren bewuster te koken en te eten, krijgen kookvaardigheden en ontdekken tegelijkertijd waar hun talenten en kwaliteiten liggen want PR, koken, organiseren, luisteren, proeven, het hoort er allemaal bij. Zij ontwikkelen een beeld over hun eigen toekomst. Het ontdekken van de talenten en kwaliteiten heeft een positief effect op hun zelfvertrouwen. Daarnaast wordt met dit project verbinding tussen de scholen en de kinderen uit verschillende scholen gelegd. Buurt (vrijwilligers/ouders) worden er bij betrokken en door training geschoold en wordt door te koken voor (kwetsbare) mensen uit de buurt verbinding met andere groepen gelegd. Kinderen die het traject van zes lessen hebben afgerond kunnen “ambassadeurs” worden van “Gezond eten in de Stad”.

Onder begeleiding van Maaike van den Busken (Praktijk Kindergevoel) hebben kinderen samen met een aantal ouders eerder dit jaar een diner verzorgd voor tien ouderen uit de wijk. Deze keer werden de alleenstaande ouders met hun kinderen uit de wijk verwend. Wijkcoach Dyane Stam (Vita Amstelland) heeft de families ontvangen in Wijkcentrum Alleman.

Een gezellige en gezonde avond waarbij iedereen genoten heeft van een voor-, hoofd- en nagerecht, gemaakt en geserveerd door de zes scholieren.