SP roept wethouder Raat op matje in Pizzeria-rel

De lokale fractie van de SP zal donderdagavond 6 juli in de commissie Algemeen bestuur en middelen vragen stellen over de onhoudbare situatie die is ontstaan bij de bewoners van Tempelhof in het Oude Dorp. De ondergelegen pizzeria maakt gebruik van een houtoven en de afvoerpijp zorgt voor een dikke roetlaag op het terras van de bewoners.

De SP wil weten of ook is gekeken of de uitstoot van de oven ook de gezondheid van de omwonenden schaadt. Daarbij vraagt de partij zich af hoe de situatie bij Tempelhof heeft kunnen ontstaan: “In de brief aan de raad stelt de wethouder dat hij in verband met de voortgang van de onderneming is afgeweken van het advies van de welstandcommissie. Stelt hij met deze beslissing het belang van één ondernemer boven het belang van vele omwonenden?”

Wethouder Raat informeerde de raad afgelopen dinsdag nog. Daarbij meldde hij dat zowel bewoners als pizzeria-eigenaar een oplossing denken te hebben. Tevens werd een zogenoemd mediation-traject voorgesteld.

“In het belang van zowel bewoners als ondernemers willen we in het mogelijke mediationtraject alle oplossingsrichtingen openhouden. Omdat dit tijd vergt wordt er aan de ondernemer een maatwerkvoorschrift opgelegd,” aldus Raat in de uitleg aan de gemeenteraad.