Vervoerplan Connexxion 2018: Halte Graaf Florislaan blijft behouden

De afgelopen weken heeft het Vervoerplan 2018 van Connexxion tot flink wat weerstand geleid. Vandaag werd bekend dat gesprekken tussen de gemeente Amstelveen, Connexxion en de Vervoerregio hebben geleidt tot aanpassingen in het Vervoerplan. Halte Graaf Florislaan blijft behouden, evenals de avond- en weekendritten van lijn 199.

Wethouder openbaar vervoer Jeroen Brandes: “Vorige week heb ik een aantal zeer constructieve gesprekken met Connexxion en de Vervoerregio mogen voeren. Ik ben heel blij dat we op zo’n korte termijn met ze in gesprek konden. We hebben overeenstemming weten te bereiken over het behoud van de avond- en weekendritten van buslijn 199 én het behoud van de bushalte aan de Graaf Florislaan. Ik vind het niet meer dan terecht dat we als Amstelveen ook een bijdrage leveren aan de meest haalbare oplossing voor de bezwaren rond lijn 199.”

Nog geen overeenstemming is bereikt over de mogelijkheid om buslijn 199 vanaf Westwijk oostwaarts te verlengen zodat een groter deel van Amstelveen Zuid haar directe verbinding met Schiphol Oost en Plaza behoudt. Dat lijn 199 naar Waardhuizen en Middenhoven blijft rijden, is zeker van belang in de periode dat lijn 51 uit de lucht is, tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn. De gemeente blijft zich hiervoor inzetten. Overigens voorziet Connexxion wél in een buslijn (lijn 174) die vanaf Uithoorn via Middenhoven en Groenelaan naar het busstation rijdt, waar dan de overstap naar Schiphol kan worden gemaakt.

Daarnaast wil de gemeente op korte termijn verder in gesprek met Connexxion en de Vervoerregio om af te stemmen over de invulling van het zogenaamde ontsluitende OV in de gemeente Amstelveen, in relatie met buslijn 199 en het vervangend busvervoer Amstelveen Westwijk (eindhalte lijn 51) – Amstelveen Busstation, het zogenaamde ‘Brandesbusje’ dat gaat rijden als de Amstelveenlijn wordt omgebouwd.