Weer zelf op stap met de Zonnebloemauto

Wanneer je door een lichamelijke beperking in een rolstoel belandt, ziet de wereld er vaak ineens heel anders uit. Rijden in je eigen auto gaat niet meer en openbaar en/of aangepast vervoer hebben vaak hun eigen beperkingen. Nationale Vereniging de Zonnebloem wil dat iedereen met een lichamelijke beperking kan blijven deelnemen aan de samenleving. De Zonnebloem biedt ook in Amstelveen de mogelijkheid aan rolstoelgebonden mindervaliden om met de auto een dagje of langer op stap te gaan.

Ook vanuit Amstelveen verhuurt de Zonnebloem sinds enige tijd betaalbare rolstoelhuurauto’s aan rolstoel- en scootmobielgebruikers. Om de auto te kunnen huren, moet je wel via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die kost eenmalig tien euro. Voor een dag autohuur betaal je veertig euro waarbij de eerste honderd kilometers zijn inbegrepen.

Als huurder bepaal je zelf wanneer je op pad gaat en je kunt ook nog eens vier/vijf familieleden of vrienden meenemen. Jij als rolstoelgebondene hebt je eigen plekje achterin de auto. Heb je zelf geen chauffeur? Dat is geen probleem, omdat de Zonnebloem een pool vrijwilligers heeft die mee kunnen als bestuurder tijdens een dagje uit met de auto.

Meer informatie over de auto met of zonder chauffeur of een pas aanvragen: www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto