Westerhof met pijn en moeite in kwartfinales Amstelveen Future

Tennisser Boy Westerhof heeft zich met pijn en moeite verzekerd van een plek in de kwartfinales van het Amstelveen Future. De voormalig winnaar van het toernooi, als vierde geplaatst, was in de avondpartij op het centre court in drie sets te sterk voor de Fransman Gabriel Petit. Het werd 4-6, 6-4, 6-3.

Voor Westerhof is het al zijn zevende opeenvolgende zege op de Future in Amstelveen. Hij schreef het toernooi in 2014 op zijn naam en kwam sindsdien niet meer in actie. Recent onderging hij twee operaties aan zijn knie en is weer op de weg terug. De nummer 521 van de wereld won twee weken geleden het futuretoernooi van Breda.

Eerder op de dag schaarde ook Niels Lootsma, de nummer twee van de plaatsingslijst, zich bij de laatste acht. Hij had op baan 3 zijn handen vol aan Stephan Gerritsen maar zegevierde wel, in precies twee uur: 6-1, 4-6, 6-3.

Topseed Marko Tepavac bleef ook behouden voor het toernooi. De als eerste geplaatste Serviër, de mondiale nummer 384 had het een set lastig met de Duitser Johann Willems. Na een spannende eerste set zonder breaks werd het 7-6 (1) en vervolgens 6-1.

In het damestoernooi won de als eerste geplaatste Lisa Matviyenko in een wisselende wedstrijd van qualifier Meritxelll Perera Ros. Het werd in twee uur en tien minuten 6-0, 4-6, 6-0.

Voor Arianne Hartono viel het doek in de tweede ronde. De runner-up van vorig jaar was niet opgewassen tegen de Duitse Laura heinrichs: 5-7, 2-6. Hartono baarde vorig jaar opzien door de finale te halen, waarin ze verloor van Bibiane Schoofs.

Vandaag (vrijdag 14 juli)  wordt de dag om 12.00 uur ingeluid met een treffen tussen Westerhof en de Brit Tom Farquharson. Samen met Botic van de Zandschulp speelt Westerhof ook in de avondpartij. Het nog ongeslagen duo stuit Jelle Sels en Gijs Brouwer. Sels en Brouwer spelen in de middagsessie tegen respectievelijk Tepavac en Lootsma.