Zeldzame pokémons zaterdag 12 augustus in Stadshart Amstelveen

Wie zaterdag 12 augustus op het Stadshart Amstelveen gaat winkelen, wordt geconfronteerd met vele spelers van Pokémon Go. De ontwikkelaar van dit spelletje heeft namelijk aangekondigd dat op deze datum enkele zeldzame pokémons zijn te vangen in het Amstelveense winkelcentrum. Het gaat hierbij om Kanto- en Johto-Pokémon. Deze zijn normaal niet in Europa vindbaar.

De zeldzame karakters zijn onderdeel van het ‘Pokémon GO Safari Zone event’. Tijdens dit evenement kunnen de pokémonenthousiastelingen het opnemen tegen speciale Raid-bazen. Deze bazen werden bij de laatste grote update van de game toegevoegd. De komende periode vinden er in verschillende landen speciale evenementen plaats. Dit gebeurt in winkelcentra van Unibail-Rodamco waarmee spelontwikkelaar Niantic een deal heeft gesloten.