Zondag Hondendag op Boerenvreugd Aalsmeer

Op kinderboerderij Boerenvreugd in Aalsmeer wordt op zondag 2 juli een Hondendag georganiseerd. Op deze dag is er veel aandacht voor en informatie over honden. Verschillende organisaties werken mee aan deze dag met spectaculaire demonstraties en workshops.

Zo is er een demonstratie met de beveiligingshonden en pakwerkers door het team van OSR Security uit Alphen aan den Rijn. De honden laten zien (op afstand van het publiek) wat zij allemaal kunnen en wat hun werk allemaal inhoudt.
Hondenschool Dogstale geeft tijdens de Hondendag enkele workshops voor kinderen. De medewerkers van Dogstale nemen hun eigen honden mee en tijdens de workshops leren kinderen hoe ze het beste kunnen omgaan met honden.
Het KNGF leidt geleidehonden op voor hulp aan mensen. Ambassadeur Susan komt samen met hond Guido naar de boerderij en zij zal meerdere presentaties geven. Zij vertelt over hoe haar blindengeleidehond haar helpt maar u ontdekt ook het werk van andere geleidehonden in een korte film.

Voor de kinderen is er een spelletjeskaart met  alle activiteiten, zodat ze niets hoeven te missen. Er zijn leuke hondenspelletjes te spelen zoals het speurneuzenspel, de hondenrace en botten gooien. In de tent worden hondjes geknutseld. Voor wie lekkere trek heeft zijn er lekkere drankjes en koeken te koop in het boerderijwinkeltje maar speciaal voor deze dag is er een poffertjeskraam. In de infohoek is een minitentoonstelling over honden.

Kinderboerderij Boerenvreugd, Beethovenlaan 118 in Aalsmeer. Bezoekers zijn vanaf 11 uur van harte welkom en de activiteiten duren tot 15 uur.
Alleen honden die door de kinderboerderij zijn uitgenodigd en hulphonden zijn deze dag welkom op het boerderijterrein. Fietsers kunnen in verband met werkzaamheden op het parkeerterrein ook bij het zwembad parkeren.